Ondřej Svěchota 5. na SP #3 v Sofii (BUL)

Aktualizováno 18.04.

V dobrém budou vzpomínat čeští pětibojaři na Bulharskou Sofii. Po sobotním úspěšném vystoupení, věkem ještě juniorky, Veroniky Novotné, se dnes na start finále mužů postavil trojlístek Grycz, Kuf a Svěchota. A byl to právě člen našeho oddílu, Ondra Svěchota, který způsobil šok všem odborníkům, když doběhl na parádním 5. místě. “ Povedlo se nám dobře nastavit komunikaci v závodě“, pochvaloval si Tomáš Janko, který za nepřítomnosti Ondrova osobního kouče, Libora Capaliniho, v závodě závodníka ASC/ TJ Dukla vedl. “ Udržel koncentraci v celé šermířské část (poznámka –  tu dokončil na děleném 2. místě), setřásl nervozitu na koni (poznámka – čistá jízda v časovém limitu, takže plný počet 300 bodů) a až na tu první střelbu bylo na výbornou i combi“, popisoval cestu náročným dnem trenér.
Marek Grycz skončil 18., Jan Kuf 19. Z vítězství se raduje J. Choong (GBR), kterého na stupně vítězů doprovodili I. Palazkov (BLR) a R. Kasza (HUN).

Zde si můžete vychutnat záznam závěrečné kombinované disciplíny, včetně vyhlášení vítězů. (klik)
VELIKÁ GRATULACE!

V rychlém sledu startuje již 3. Světový pohár, tentokrát podruhé v Sofii. Dívky si příliš neoddechly a už mají za sebou další závod. Z kvalifikace postoupila Veronika Novotná, Anna Roubíčková ani Barbora Ciprová ji do finále, bohužel, nedoprovodily.

Veronika obsadila ve finále pěkné 18. místo. Gratulujeme!

Na startu páteční kvalifikace byla čtveřice českých reprezentantů: Bilko, Grycz, Kuf, Svěchota, poslední 3 jmenovaní si zajistili účast v nedělním finále.

Držet palce můžete u online výsledků na webu UIPM (klik), finálové přenosy o víkendu sledujte na UIPM TV (klik). Další informace najdete na webu Českého svazu moderního pětiboje (klik).