Sezona na startu – Peridot Cup online

V Maďarsku od soboty do úterý změří síly početné pole pětibojařů z celého světa. Jako generálku či nominační závod před seriálem Světových pohárů využijí možnost startu v Budapešti reprezentanti takřka dvaceti zemí. 
Informace z webu ČSMP najdete ZDE,  výsledky TADY.

Přímé přenosy sledujte ZDE.

V sobotní kvalifikaci si zajistily postup Veronika Novotná a Anna Roubíčková. Brány finále zůstaly zavřené pro K. Křenkovou, A. Chalupníkovou i B. Rajnoch.

Také v kategorii mužů máme dva postupující – Ondřej Svěchota i Martin Bilko zvládli náročnou kvalifikaci a v úterý budou bojovat o úspěch ve finále. Prvním nepostupujícím byl M. Grycz, o něco více chybělo D. Kindlovi a O. Polívkovi. 

V pondělním ženském finále zvítězila domácí M. Gulyás, těsně před I. Ozyuksel (TUR) a M. Oteizou (FRA), startující do poslední disciplíny s jedničkou na hrudi. Lepší z české dvojice byla tentokrát 16. V. Novotná, A. Roubíčková obsadila konečné 27. místo.

Patrick Dogue (GER) zvítězil v mužském finále před Maďarem Kaszou a bratrem Marvinem. Čechům se příliš nedařilo, Ondřej Svěchota obsadil 34. místo, Martin Bilko na 36. pozici uzavíral pořadí.