Bělorusku odebráno MS v moderním pětiboji a laser run

Týden po změně termínu Mistrovství světa juniorů a kategorií U17&U19 dochází k další zásadní změně. Bělorusku bylo odebráno pořadatelství mistrovství světa v moderním pětiboji a laser run. Mistrovství světa je přitom posledním kvalifikačním závodem na Olympijské hry a najít na poslední chvíli pořadatele, který bude schopen zajistit takto významnou akci, jak s oblibou říká president UIPM „vlajkovou loď našeho hnutí“, nebude jednoduché.
Na oficiálních stránkách mezinárodní federace UIPM informoval president, Dr. Klaus Schormann, že: “ …situaci v Bělorusku pozorně sledujeme řadu měsíců a převážila obava, že současná nestabilita v hostitelské zemi by mohla ohrozit pořádání této, mimořádně důležité, akce. Víme o sankcích, které Mezinárodní olympijský výbor udělil Běloruskému olympijskému výboru v prosinci 2020. Situace je kvůli pandemii Covid-19 již tak těžká a hrozí nebezpečí, že by se mnoho výprav zdráhalo účastnit závodu v Bělorusku. Jsme rádi , že naše partnerství s pořadateli zůstává silné a Executive board deklaroval důvěru v to, že organizační výbor bude schopen uspořádat soutěž nejvyšší kvality v nádherném městě Minsk, když nastane správný čas.“.

Náhradního pořadatele zatím neznáme, termín však zůstává stejný, tedy 7.-13.června. Soutěžní sezona má začít dle původního plánu – Světovým pohárem v Budapešti 14.-28. března.