O pohár Dukly

V neděli se uskutečnilo třetí, závěrečné, kolo závodu O pohár Dukly. Organizátorům přibyly vrásky na čele, když byla v pátek Juliska uzavřena kvůli problému na vodovodním řadu mimo areál, ale vše dobře dopadlo. A závod byl. A jaký! 208 závodníků. A k tomu spousta rodičů a kamarádů, kteří si mohli vyzkoušet také další disciplíny moderního pětiboje -šerm a laserovou střelbu.

Všechny výkony zasluhují uznání, ale nelze nezmínit pána (nar. 1967), který se po letní těžké autonehodě postavil včera na start s dalšími 33 maminkami a tatínky, kteří se rozhodli ukázat vlastním příkladem, že sportovat JE normální (v každém věku). Všem jim k tomu rozhodnutí gratulujeme, i když někteří o jeho správnosti třeba v cíli trošku pochybovali:-) I tak se jistě postaví na start znovu na jaře 2020!
Na startu byla i známá jména nedávné pětibojařské historie. Pro ty máme dobrou zprávu – příští rok vypíšeme závod včetně střely a šermu. Samozřejmě veteránský dvojboj zůstane i nadále.

Akce by nemohla být tak báječně zajištěna, nebýt finanční podpory Městské části Praha 6 a Magistrátu hlavního města. Bylo nám ctí, že se předávání cen ujal první místopředseda senátu a zastupitel Městské části Praha 6, pan Mgr. Jiří Růžička. Velice děkujeme!
Dík patří také všem organizátorům, trenérům, rozhodčím a dobrovolníkům, kteří se na akci podíleli a v neposlední řadě rodičům.

V 5. ročníku naší akce se alespoň jednoho ze tří kol zúčastnilo bezmála 300 závodníků. Je to pro náš klub jasný signál, že o tuto aktivitu je zájem a my se vynasnažíme, aby ten příští, již 6., ročník byl zase v něčím lepší.

Výsledky 3. kola
Celkové výsledky