Závodní sezona končí

Závodní sezona moderních pětibojařů se chýlí ke svému závěru. Říjnové týdny jsou tak přímo nabity.

Minulý víkend v Praze měřili na planších síly jak žáci, tak ženy a juniorky. Výsledky jsou k nalezení na stránkách ˇČeského šermířského svazu .
V Banské Bystrici (SVK) proběhla 26. Cena  Hrona. Pozvánku na veteránské, sportovně společenské setkání využili B.Ohrablo, T. Janko a D. Kašpar. 
Ohrablo obsadil výborné 3. místo, Janko se připravil o lepší výsledek pokaženou střelbou a D. Kašpar zopakoval vítězství v kategorii „neprofesionálů“ ze své poslední účasti v roce 2016. Ale nešlo jen o výsledky. Příležitost k setkání si nenechalo ujít množství bývalých reprezentantů i příznivců moderního pětiboje. A kdo viděl přejet bezchybně parkůr pana P. Benka, který v sedmdesáti devíti letech absolvoval celý pětiboj, musel smeknout. 
Výrazně mladší ročníky se v těchto dnech pokouší o co nejlepší výsledky v Závodě Olympijských nadějí. Polská Spala hostí mezinárodní závody kategorií U17 a U19. Výsledky najdete TADY.
Poslední závod Českého poháru mládeže se odbude v neděli 20.10. na Julisce. Zároveň se jedná o MČR kategorie U15.
10.11.2019 pak proběhne poslední díl seriálu O Pohár Dukly. Závod pro nejmladší kategorie U7,U9,U11,U13 byl pro velký zájem rozšířen také o kategorii veteránů. V příštím roce plánují organizátoři tuto kategorii vypsat také ve čtyřboji.